Коректността, високото качество, стриктното спазване на уговорените срокове за доставка и монтаж, както и разумните цени са визитната картичка на фирма Master Plastik ООД.

Основен елемент при облицоването на сградите е тяхната отваряемост. От това изключително зависи ефективността на изготвения проект. Естетиката е основното при конструирането на окачената фасада с капачка. Инженерните решения отговарят на всички стандарти на статиката, критерий за спазването на всички наши и международни стандарти, което е заложено в цялостната политика на фирмата.

Окачената фасада с капачка представлява системата Е – 6400, която може да бъде конструирана вертикално и хоризонтално с широчина 60 мм и представлява класическа серия на такъв вид фасади. Капачките могат да бъдат няколко вида – прави, обли и скосени. Оцветяването им с различни цветове и нюанси, благодарение на богатата палитра, която предлагаме,  допринася за естетическия им вид, който е без конкуренция. Можем да Ви предоставим каталози, за да придобиете достатъчно добра визуална представа и да задоволим и най-претенциозния Клиент.

Фасадното остъкляване е съвременен метод за модерно и ефективно остъкляване. Архитектурният замисъл е изготвен с много творческо въображение, за да се насладите на нестандартните, но ефективни решения, които предлага фирмата ни. Окачената фасада с капачка понякога изглежда като проект от бъдещето – загадъчен, необичаен, елегантен, красив, но в същото време функционален и жив.

Всеки инженерен проект трябва да държи сметка за надеждната защита на сградата от проникване на вода и да държи сметка за  вредните атмосферни влияния.  Термоизолацията и шумоизолацията също са съобразени с нашите и международни изисквания, подчинявайки се на действащите нормативи и стандарти.

Самата система е изградена от основен профил, полиамиден изолатор, подкапачка и капачка. Има и различно ниво на уплътняване.

Полигоналната фасада е една от възможностите, които предлагат на Клиента. Има възможност тя да бъде наклонена по вертикала, както навън, така и навътре. Включените профили служат за връзка между вертикалните и хоризонталните профили. При използване на системен стъклодържател има възможност задържането да се осъществи само на единично стъкло или стъклопакет. Изборът е Ваш, осъществяването му  на практика е грижа и задача на екипа на Master Plastik ООД. По същия способ е възможно да се изготви и проект за зимна градина, която освен че ще изпълнява функциите си, ще бъде шедьовър на естетическа наслада за погледа и душата.

От голямо значение е съчетанието между хоризонталното и вертикално разделяне. При фиксираните части от фасадата, същественото е, че отваряемите клапи не променят визията.

Окачените фасади са с доказана издържливост в дългосрочен план. Те се използват както при болници, офиси или частни домове, различни обществени сгради, така и при офис сгради когато изискването за красота и функционалност са залегнали като критерий на изпълнение.

И за да добиете ясна представа, ще си послужа със сухия, но нетърпящ възражение език на техническите характеристики на различните видове окачени фасади.

Има три типа окачени фасади:

  • С външна алуминиева капачка по вертикала и хоризонтала или така наречената стандартна. При нея има възможност това да е осъществено само в едно от двете направления;
  • Със специално залепване на стъклопакетите или на технически език полуструктурна;
  • Структурна, при която се използва структурен силикон и се получава огледален ефект;

Негово величество Клиентът може да избира най-различни размери профили, които задължително отговарят на техническите изисквания за якост и се подчиняват на законите на статиката, независимо дали проектът е стандартен или строго индивидуален. Това и още любопитни неща за PVC и алуминиева дограма, ще откриете ако останете в компанията на сайта ни!