Фирма Master Plastik ООД работи с две доказали се системи за алуминиева дограма – “ПОНИ” – тя е от така наречената студена серия с непрекъснат термомост и топла серия  с прекъснат термомост “530 ЕСКИМОС” на бургаската фирма “Алтест”. И двата вида са символ за качество и надеждност.

Алуминиевата дограма намира широко приложение за вътрешни врати и прозорци, както и при остъкляването на офиси и административни сгради – там, където помещенията не се използват за постоянно живеене. Тя определено е с по-висока цена, но това е във връзка с доказаните й предимства – използва се при защитни врати, включително за пожар, както и за различни системи за преградни стени. Вътрешните интериорни врати са изработени предимно от алуминий, чийто обков е много по-евтин от този на  PVC вратите. Самият материал предполага много и разнообразни решения. Алуминиевата дограма е прекрасно решение при големи температурни разлики, които са в диапазона -80 до +80 градуса.. Алуминият е метал и е по- топло и студо проводим, същевременно е по-тежък от пластмасата. Алуминиевата дограма е най-подходящата и при земетръсни райони, поради голямата си издържливост на вибрации и неподатливостта на деформации.

При системата „ПОНИ” – от студената серия с непрекъснат термомост може да бъде поставен  стъклопакет с размер 24 мм, а може  и само единично стъкло.

За доказателство ето и  достоверните цифри на техническите характеристики:

Еластичен модул: 70 000 Nmm-2

Коефициент на линейно разширение: α =2.34 10-6 K-1

Относителна плътност:   Y = 2.7 gr.cm -3

Алуминиевата дограма е с набиваща се на очи елегантност. Затова при нея могат да се направят изящни дизайнерски решения със строга индивидуалност.

Нашите и международните стандарти са спазени както при единия, така и при другия . За това свидетелстват независимите тестове на различни лаборатории, както и може да поискате да Ви бъдат предоставени съответните сертификати за качество. Специално студената система за алуминиева дограма „ПОНИ”отговаря на стандарта DIN 1725 T1.

Освен практически неограничената цветова гама, има възможност, както за вертикална, така и за хоризонтална дограма.  Ние мислим за вашия модерен интериор и го доказваме с офертите си. Домът или работното ви място ще се променят в положителна посока, което е добра новина, както за вас, така и за клиентите ви.

altest2

Алуминиевата система “530 ЕСКИМОС” на бургаската фирма “Алтест” има термомост, което я отличава от другата система. При термомоста частите са свързани с полиамид. Изключително предимство е, че се използва при всякакви атмосферни и климатични условия. Профилът е алуминиев, но по средата е разделен от пластмасова шина, която не позволява външния край на профила, ако е студен или топъл да придава тази температура на вътрешния край. Термомостът задържа въздух и именно той е причината за запазване на температурата в помещението. Той се използва и за врати, които има възможност  да се отварят едноосово или двуосово. Поставянето на стъклопакет се извършва според индивидуалния проект, одобрен от Клиента. Уплътненията са също много важна и съществена част от предлаганата услуга. Можем да Ви предложим централно, външно и вътрешно. Ако имате колебания,  квалифицирани и опитни специалисти на Master Plastik ООД ще Ви предложат най-доброто решение за Вашия конкретен случай и ще намерят най-ефективния вариант.

Задоволяването на претенциите на хилядите ни Клиенти е част от политиката на фирмата. Доволният Клиент е най-добрата реклама за качество и сигурност, които предлагат с различните видове услуги.

И нека не спестя още малко суперлативи за алуминиевата дограма – изключителни дизайнерски решения, много лесна за почистване и обслужване, не задържа петна, не потъмнява и не се видоизменя с времето.

Ако все още не сте взели решение, прегледайте още веднъж предимствата, които Ви предлага красивата алуминиева дограма,  съчетани с високото качество, или вижте предлаганите от нас модели ПВЦ дограма, за да можете да прецените най-обективно, какво свъщност Ви трябва.

Master Plastik ООД ще извърши поръчката Ви в договорения с Вас срок, без никакво забавяне, за да са сигурни, че ще ги препоръчате на Ваши близки и познати, изпитвайки удовлетвореност от взетото решение и избора на фирма Master Plastik ООД.

Ако сте научили нещо полезно за алуминиевата дограма, вижте и  нашата секция за алуминиеви парапети или фасади!