ПВЦ дограмата е практично и модерно решение по отношение на постигането на домашен уют или комфортна работна атмосфера. Този тип дограма се характеризира с определени показатели като разнообразие в броя на камерите и видовете стъклопакети, висока енергийна ефективност, минимална поддръжка, отлични топло- и шумоизолационни показатели. Едно от основните преимущества е неподатливостта й на атмосферни влияния, като издръжливостта й достига в цифри от -50° до +60° градуса. Гаранционният срок на съвременната ПВЦ дограма е между 15 и 20 години, но повечето специалисти твърдят, че този вид профили могат да издържат около 50 години. Продуктите на KMG и Aluplast, които Мастър Пластик предлага, подлежат на рециклиране. А също и защитават околната среда. Новите ПВЦ дограми имат и добра противопожарна защита, като индексът за разпространение на пламъците е сведен до нула. Това означава, че профилите няма да поддържат процеса по изгаряне, който отделя токсични елементи, разграждащи се в атмосферата и влияещи отрицателно на околната среда. Профилите са практични, не са скъпи и са лесни както за проектиране, така и за монтаж. Гладката им повърхност се почиства лесно и на практика не се нуждаят от поддръжка. Те издържат при изключително високи нива на влажност и сухота, което се получава посредством специфични добавки, още познати като модификатори. Материалът поливинилхлорид, от който се произвежда ПВЦ дограмата, е стабилен при наличие на природни аномалии, тип: земетресения, градушки, снежни бурии и подобни.

kmg2

KMG “Prelude“

Четирикамерната PVC система ‘‘Prelude‘‘ на KMG е предпочитана от строителните предприемачи за жилищни кооперации. Специални изследвания, положени в немската лаборатория „ift Rosenheim” ясно демонстрират високите топлоизолационни качества на този профил, като крайния резултат е Uw = 1,6 W / (m2 . K). Добрата устойчивост на корозия и деформация при повишено налягане са още една причина да погледнем към този продукт, който вече се наложи на пазара и е сред най-търсените в страната.

“Prestige“

Шесткамерните PVC профили на KMG „Prestige” имат следния показател – 1,5 W / (m2 . K), който я прави едно чудесно решение за топлоизолация на жилище, промишлена сграда, работно място, заведение и не само. Лабораторните тестове показват, че серията иновативни дограми издържат на дъжд, прах, градушки, корозия и вредни UV-лъчи. PVC профилите „Prestige” са перфектни за атмосферни условия близки до тези на държавите: Русия, Молдова, Сибир или Украйна и са особено предпочитани там.

aluplast2

Aluplast “Energeto”

Energeto представя една новаторска линия в енергоспестяването. При нея няма да откриете подсилващи стоманени елементи в профилните системи, което от своя страна води до подобрението на термичните показатели на дограмата и същевременно намалява загубата на енергия в помещението. Тази система е идеална за профили с междинни и външни уплътнения, както и 70 мм или 85 мм дълбочина на вграждането. Сред възможните варианти за изработка на системата са частична или пълна армировка и слепване от типа “bonding inside”. Тези приложения определят системата като един по-сложен отговор на очакванията на пазара за прозорци с максимална термична изолация, в сегментите стари сгради и ново строителство.

Aluplast IDEAL 4000

Aluplast Ideal 4000 е система, която се състои от пет камери, изработени в духа на последните технологии. Тя е качествена разработка, която предоставя по-добра възможност за топлоизолация. Системата отговаря на всички основни изисквания по отношение на издръжливостта, а също притежава дълъг живот и модерна визия. Тази система притежава и отлични възможности за звукова изолация – до 47 децибела. PVC профилите от категорията Aluplast Ideal 4000 притежават ярка индивидуалност. Мастър Пласик предлага три, четири и шесткамерни варианти и за да има по-добър ефект в изолирането от външните влияния, се предлага опцията с двугнездов начин на изолация. Aluplast Ideal 4000 се запечатва с хартия (бяла и черна) и има възможност за покрит и скрит дренаж. Също така се предлага двоен или троен стъклопакет, който е дебел до 32 милиметра, както и редица опции за оцветяване и декориране с помощта на фолио, като се предоставя на клиентите възможността да разнообразят профила по техен вкус и да му придадат една по-различна визия.

Aluplast Ideal 8000

Новата шесткамерна система Aluplast Ideal 8000 е с дълбочина на вграждане 85мм. Положено е тройно уплътнение за допълнителна сигурност. Разширен е т.нар. ‘‘прозоречен жлеб‘‘, което позволява по-лесен монтаж на енергоспестяващ стъклопакет с ширина до 59 милиметра.   Тройното уплътнение на сухата камера, където работи обковът, допринася за дългия живот на прозоречния механизъм. Коефициентът за пропускане на топлина е Uf = 1,0 W/m2K, което прави профила особено желан от строителни предприемачи и хора, които живеят при по-особени атмосферни условия. И тук са намалени рисковете от влага и корозия. Технологията за залепване на стъкла към дограмата “Bonding Inside” e чудесна новина за всеки инвеститор, който търси максимална защита срещу кондензация и енергийни загуби.

altest2

„Алтест” PRESTIGE

PVC дограмата ‘’KMG’’ вече отдавна е доказала качествата си. Профилите са едни от най-предпочитаните по отношение на изграждането на жилищни блокове, офиси, детски градини, училища и болници. Тези системи са устойчиви на вятър, прах, дъжд и външни атмосферни влияния. Сред останалите им позитивни страни са защитата от корозия при влажна и топлинна деформация, устойчивост към UV- лъчи, киселини, соли и основи. Изключително лесни са за монтиране. Характеризират се с термично монтирани ъгли, а материала, от който са направени, е невибриращ. Предпочитани са в строителството на офис сгради, болници и училища.

„Алтест” прибави и системата:

“Prestige ECO”

– една различна и луксозна серия за по-претенциозните клиенти. Тези профили са олекотени, шесткамерни и се отличават с много по-добър дизайн, шумоизолация и топлоизолация. Дебелината на системата е 2,5 мм.

PVC профилите от системата “Prestige”отговарят на европейските стандарти, като не позволяват задържането на прах, вода и петна и не се влияят от температурни промени, бури, вятър, дъжд, UV-лъчи.