Сигурно ще се съгласите, че може би най- важното помещение в едно жилище е банята. Там релаксираш, отпускаш се, наслаждаваш се на това, че си си у дома. Комфортът и уютът на това помещение са много, много важни. За да изберете най-функционалното и красивото, опитните професионалисти от Мастер Пластик ООД ще Ви консултират с грижата за ефективно решение и дълготрайност на извършената услуга. Те ще отговорят на всички важни за Вас въпроси и ще Ви предложат различни варианти за осъществяване на идеите Ви.

Най-основното „качество” на душ кабината е да изолира мократа част от банята и да създаде сухо пространство. По този начин се намалява значително възможността от подхлъзвания и наранявания на мокрите плочки. Потенциалните клиенти имат страхотната възможност да избират из между огромен набор от цветове, модели и аксесоари за душ кабините.

Душ кабините, които Мастер Пластик предлага, се изготвят задължително по индивидуален проект в зависимост от размерите на помещението и естетическия Ви усет. Те са с изключително високо качество и на много разумни цени. Изработени са от флоатно термично,  задължително закалено стъкло с дебелина от 8 до 10 мм. Помислено е и за Вашата безопасност – при удар  е невъзможно да се нараните , тъй като дори той да е много силен, кабината се надробява на безброй  ситни парченца, както това става със страничното стъкло на автомобил и не може нито да Ви пореже, нито да Ви нарани.

Ваш е изборът дали душ кабината да е прозрачна или матирана. Всичко зависи от Вашето предпочитание и разбира се от интериора в банята Ви. Проектът е задължително да бъде в унисон с останалото дизайнерско решение на помещението. Дори душ кабината да не позволява вратата на банята да се отвори, този проблем е преодолим , защото фирма Мастер Пластик ООД предлага душ кабини както с плъзгащи се врати, така и с панти. Отваряемостта обикновено е с размери 60 см х 70 см, 60 см х 80 см , 80 см х 70 см, но пак всичко зависи от големината на помещението и разположението на мивката, евентуално тоалетната или бидето в банята. Единственото нещо, с което задължително е необходимо да се съобразите, е че стъклата на душ кабината трябва спокойно да минават през входната врата на банята. Височината на  стъклата обикновено не покриват цялото пространство до тавана на помещението. Те стандартно са с размер 2.10 м.

В банята влагата винаги е налице, затова профилът отгоре се изработва от неръждаема стомана и се монтират иноксови панти. Така душ кабината се предпазва от корозионни влияния.

Основни принципи на предлаганите душ кабини са функционалността, безопасността, дълготрайността  и естетическата наслада. Трябва да се отбележи и лесната поддръжка, което със сигурност е предимство за всеки клиент. Използването на висококачествени материали винаги е гаранция за това. За перфектната  експлоатация на предлаганите душ кабини е препоръчително тя да бъде поставена върху душ корито. Веднага ще попитате: „Пак ли трябва да се занимавам с майстори?”. Не, спокойно. Коритото се прави по елементарен начин от хората, които ще Ви залепят плочките и го препоръчваме за Ваше улеснение и по- добра експлоатация на душ кабината, тъй като при наличието й  водата ще се оттича в нея и няма да създава дискомфорт.

Фугите между стъклата се уплътняват със силиконови уплътнения. Има възможност да изберете магнитни уплътнения.

Преградите или параваните могат да бъдат от всякакво естество и вид. Необходимо е да се вписват в заобикалящото ги пространство. Формата и размерът са толкова разнообразни, че единствено зависи от функционалността и естетическия Ви усет за красота.

Така например, може да искате да поставите стъклена преграда между душа в банята Ви и тоалетната или да имате някаква друга идея, която Мастер Пластик ООД ще осъществи безпроблемно и ще Ви консултира кое е най-доброто решение за Вас.