Всеки от нас се е замислял за сигурността в дома си или офиса, което е свързано както с нашите изисквания за безопасност, така и с международните стандарти, които трябва да съблюдаваме. Алуминиевите парапети решават този проблем, а в същото време нестандартните решения на всеки индивидуален проект, които предлага фирмата Мастер Пластик ООД, неизменно допринасят за функционалността и красотата, съобразени с изискванията на клиента. В това отношение алуминиевите парапети дават възможност за развихряне на въображението, както и избор на най-доброто техническо решение за всеки конкретен случай.

Изключително опитните специалисти на Мастер Пластик ООД ще Ви консултират, за да се спазят всички нормативи и стандарти по действащото законодателство в настоящия момент. Ето и някои технически изисквания, които е задължително да бъдат спазени – вътрешната височина на парапетите за тераси, вътрешни стълби и балкони е съобразена с изискванията за този вид конструкции и е наложително тя да бъде не по-малко от 1.05 м и да няма хоризонтални елементи. При височина над 20 м вътрешната височина не трябва да бъде по-малка от 1.2 м.

Независимо от предназначението на алуминиевите парапети, Мастер Пластик ООД се грижи и за естетическата наслада, която предизвиква конструкцията, предлагайки изключително красив дизайн, подбирайки богата гама от цветове, които да импонират на околната обстановка и да са в унисон с представите Ви за естетика и функционалност.

Проектирането на алуминиеви парапети дава широко поле за изява на квалифицираните специалисти от екипа. Освен визуална хармония, алуминиевите парапети, които Ви предлага фирмата, са изключително дълготрайни и това не подлежи на никакво съмнение, тъй като са изработени от специално обработен закален алуминий, което прави неоспорима здравината им. Алуминиевите парапети имат голямо предимство – много лесната им поддръжка. Те не задържат петна и не променят цвета си във времето. Практически са непроменяеми и не се поддават на разнообразните атмосферни влияния, на които ежедневно са подложени. Друго предимство на алуминиевите парапети е, че много лесно може да бъдат ремонтирани в случай, че са нанесени щети. Може да се поправи елемента, който е повреден, и проблемът ще бъде решен лесно и бързо.

Критерият за отличното им качество е обусловен и от антикорозионните характеристики на използвания материал. За да не бъдем голословни, ще упоменем, че по иноксовите парапети остават следи от пръсти и петна и поддръжката им е много по-трудна.

Като говорим за безопасност, Мастер Пластик ООД е намерила най-доброто решение, използвайки триплекс. Той  се състои от две или повече слепени със смола листове стъкло. При много силен удар и счупване на стъклото,  няма как да бъдете наранени, тъй като счупените стъкла остават в рамката. Няма опасност и от падане, тъй като са спазени всички нормативни изисквания.

Алуминиевите парапети могат да служат и като прегради за дадени вътрешни или външни пространства. Те са прекрасно допълнение към интериора или екстериора, но това по никакъв начин не омаловажава техническите решения, свързани с функционалността им.

Мастер Пластик ООД изработва основно 2 вида алуминиеви парапети -– със стъкло и тръбен пълнеж.

Алуминиевите парапети с тръбен пълнеж обикновено намират приложение като парапети за стълбища. Те могат да бъдат използвани и за перила пред ниски прозорци или ръкохватки покрай стените – на преден план е Вашата безопасност.

Мастер Пластик ООД гарантира договорените срокове на изпълнение. Хигиената на работното място, както при всички извършвани от нас дейности, така и при монтажа на алуминиевите парапети, е абсолютно задължителна за всички екипи на фирмата, което гарантира чистотата и високо качество на обслужване.

И не на последно място – цените, които фирмата предлага, са изключително разумни и атрактивни за високото качество на предлаганите конструкции, тяхната здравина и дълготрайност, както и търсенето на нестандартни, индивидуални, атрактивни и модерни решения, съобразени с най-новите тенденции на  световния пазар, които биха задоволили и най- претенциозния клиент.