Мастер Пластик ООД предлага разнообразни, красиви и качествени аксесоари за Вашия дом: щори, комарници, PVC первази, алуминиеви козирки.

Щорите, които фирмата представя, са три вида:

-Външни ролетни (PVC и AL)
-Вътрешни венециански с ширина на ламела 24мм
-Вътрешни вертикални (от плат) с ширина 89 или 127 мм.

С течение на времето външните ролетни щори са се доказали като практични и устойчиви слънцезащитни продукти. Лесният начин на управление и опростената конструкция ги нареждат сред най-приложимите в миналото продукти за слънцезащита в жилищата. Освен, че предлагат оплична слъцезащита, те са и отличен термоизолатор през зимните месеци, като заедно с това предпазват Вашата дограма от вятър, дъжд, прах и различни механични повреди. Ламелите могат да бъдат от ПВЦ или алуминиев материал с разнообразна цветова гама и широчина, освен това имитират и дърво.

Вътрешните хоризонтални щори, наричани от някои венециански, са едни от най-употребяваните и популярни продукти поради своята ниска цена и практичност. Използват се в много офисни и жилищни помещения, тъй като са лесни за употреба и притежават отличен слънцезащитен ефект. Поради огромното разнообразие от материали и цветове те значително улесняват интериорния дизайн, което пък допълнително допринася за популярността им. Най-предпочитани са алуминиевите щори, които се монтират пред стъклото или между самите стъкла в стъклопакета.

Вътрешните вертикалните щори придават на всяко помещение завършен вид, без значение дали това е всекидневна, спалня, офис или заведение. Тяхна специфична особеност е, че заместват изцяло пердетата и спомагат за визуалното увеличаване на височината на помещенията. Особено са подходящи за големите прозорци на Вашия дом или офис. Те Ви предлагат разнообразие от цветове, мотиви и структура на тъканта на текстилни, алуминиеви или PVC ленти. Различните видове материи и цветове имат различни степени на пропускане и абсорбиране на светлината за задоволяване на конкретните Ви нужди.  Вертикалните щори са идеални за контролиране на количеството светлина, която влиза в една стая – чрез филтриране на светлината при накланяне под ъгъл. А когато са затворени, те осигуряват неприкосновеността на личния живот.

Щорите представляват лицето на Вашите прозорци и фасадата на сградата, поради което при избирането им трябва да имате определени изисквания, които са съобразени с техническите параметри на Вашата дограма, формата на прозорците Ви, разположението им и желания комфорт. След това вече се нарежда изборът на цвят, начинът, по който да бъде направено задвижването и останалите допълнителни екстри. Съвременната слънцезащита е инвестиция и необходимост. Така биват подтиквани и производителите да създават повече нови материи и технологии за производството на щори с по-съвременен дизайн и ефективни енергийни параметри.

Комарниците са два вида:

-Комарник на панти
-Комарник ролетен

Комарниците са едно универсално защитно средство, което предпазва от насекоми, най-вече през летните месеци. Ако при избора на дограма не сте предвидили такива мрежи, това не е проблем, тъй като винаги може да го направите. Мрежата за насекоми се монтира върху всички видове дограма – ПВЦ, алуминиева и дървена. Те заемат почти никакво място и могат да бъдат поставени върху прозорци и врати с различни размери.

PVC первазите са с ширина от 100 до 450мм. Ширината на перваза е от значение , защото не трябва да се нарушава естествената циркулация на въздуха около прозореца. Ако това не се спази, е възможна появата на конденз по стъклата.

Алуминиевите козирки са с ширина от 110 до 250мм. Обикновено се слагат в долната хоризонтална част на прозореца, за да не навлиза вода между стената и профила на касата. Трябва да се уплътни със силикон между профила и козирката.